CRATITA DIN FONTA PENTRU GATIT
PRODUS DIN FONTA 100%
CAPACITATE = 15 LITRI
PRODUS ASEZONAT DIN FABRICA
Instructiuni de intretinere a vaselor din fonta ( reasezonare daca este cazul ) :
– Prima data se spala cu apa calda si un detegent de vase si praf de curatat . Se sterge bine imediat cu un prosop de bucatarie . Se usuca pe aragaz 2-3 minute .
– Se unge vasul de fonta cu ulei de gatit (palmier, cocos ) cu ajutorul unei pensule atat pe interior cat si pe exterior. Se tamponeaza usor cu un prosop de hartie pentru a inlatura excesul de ulei ramas pe suprafata vasului de fonta . PUTETI FOLOSI CHIAR UNTURA DE PORC .
– Se introduce in cuptor cu gura in jos sprijinit pe gratarul acestuia , apoi se aprinde cuptorul . Tava cuptorului este bine sa ramana in partea de jos astfel ca uleiul de pe vasul de fonta sa se scurga in aceasta . Se programeaza cuptorul la temperatura de 200 – 300 grade si se lasa 2 ore in functiune . Dupa 2 ore se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca odata cu vasul de fonta .Scoateti vasul de fonta cu ajutorul unei manusi de bucatarie . Vasul de fonta va capata o culoare inchisa intrucat se inchid porii si cu cat va fi folosit mai mult va deveni din ce in ce mai bun .
Dupa fiecare folosire si spalare , se usuca obligatoriu pe aragaz , asta fiindca au porii foarte mici si pot rugini daca nu sunt uscate complet . Ulterior se pot da cu un strat subtire de grasime , A se pastra la loc ferit de umezeala .